יום רביעי, 16 במאי 2018

עוגיות שקדים

היי כולם,
שבועות מתקרב אלינו בעוד מספר ימים ואין כמו להכין עוגיות שקדים טעימות, פריכות בטעם מושלם! לא מתוקות מדי וכאלה שקשה לעצור מלהפסיק לאכול אותם.. בכל מיני צורות, גם למבוגרים וגם לילדים וככה הם יאכלו עוגיות שבריאות יחסית לכל שאר הממתקים הקיימים.

בנוסף עוד פרמטר שמאד חשוב עבורי הוא המתכון שיהיה קל ומהיר, אם האורחים פתאום מפתיעים תמיד יש אצלי שקית שקדים במקפיא ואף פעם לא יקרה מצב שאני לא מוכנה להפתעות :) לכן מתכון זה שעובר אצלינו שנים במשפחה הוא קליל, מהיר וטעים!




מצרכים:

2 וחצי כוסות קמח רגיל
1.5 כוסות שקדים טחונית של מיה מ"הסדרה הכחולה"
1 חבילת מרגרינה
0.5 כוס סוכר
2 כפות חלב







אופן ההכנה:

לוקחים את כל החומרים ומערבבים בתוך קערה עד לעיסה אחידה





מרדדים את הבצק לעובי של סנטימטר בערך


משמנים את התבנית עם מעט מרגרינה ומתחילים לקרוץ צורות- כפי שאתם רואים אני עשיתי פרחים, ארנבים, חצי ירח וכל מה שרק תרצו.



מחממים את התנור מראש בחום של 180 מעלות



זה הצבע של העוגיות לאחר האפייה שתראו איך הן משחימות יפייפה



ואופים את העוגיות עד שהן משחימות מעט.

בנוסף בשביל עוגיות עם קצתת טוויסט ויופי, אפשר לקחת שקדים מולבנים של מיה ולהניח בכל עוגיית פרח שאמצע שלה והשדרוג הזה כל כך קל וכל כך יפה ומיוחד ששווה זאת :)





אפשר גם לפזר מעל אבקת סוכר וניל מעל העוגיות כשהן חמות ולהגיש.

למי שלא מכיר את ה"הסדרה הכחולה" של מיה:
הסדרה כוללת שקדים טחונים; מולבנים שלמים; שבבים ופרוסות; אגוזי מלך שלמים, טחונים וגרוסים; קשיו גרוס, בוטנים גרוסים; פיסטוק מקולף; פקאן שלם; פקאן מסוכר; צנוברים ועוד..

אגוזי מלך טחונים- אגוז המלך נחשב לאגוז בעל הערכים התזונתיים הטובים ביותר ונחשב ל"סופר אגוז". ידוע ביכולתו להפחית את רמות הכולסטרול הרע מסוג LDL בדם; עשיר מאוד במגנזיום, בזרחן ובמנגן אשר מעודדים איזון נכון של תהליכים בגוף. בעל איכות נוגדי החמצון הטובה ביותר בהשוואה לכל אגוז אחר; מסייע להתפתחות המוח, לשינה טובה ורגועה יותר ולריכוז גבוה יותר. אגוזי המלך הטחונים משמשים כתחליף לקמח בקרב אנשים המקפידים על תזונה דלת פחמימה (סוכרתיים למשל). מצוינים להכנת ממרחי אגוזים, לעיטור לחמים ומאפים, להעשרת העיסה בהכנת המבורגר צמחוני או טבעוני, להכנת חטיף בריאות ביתי, להעשרת גרנולה וכו.

שקדים טחונים- מעבר לטעמם המשלב בין מתיקות ומרירות, השקדים בעלי יתרונות תזונתיים רבים כגון אחוז חלבון גבוה ונוגדי חמצון. השקדים מתאימים לבעלי תזונה דלת פחמימה; ידועים ביכולתם להפחית שומן גוף ממוקד, למשל שומן בטני. ומפחיתים את רמות הסוכר בדם. מעולים להכנת מאפים; מרציפנים; ממרח שקדים ביתי, כתוספת לשייקים ולעיטור מאפים.

שקדים מולבנים פרוסים- משמשים גם באפייה לקישוט עוגות למשל וגם לתבשילים כמו אורז עם פירות יבשים ופרוסות שקדים. מוסיף חגיגיות למאכל וטעם קראנצ'י וטעים.

אודות מיה

החברה הוקמה בשמה המלא 'מיה תבליני החיים ירושלים בע"מ' בשנת 1982. שלושה שותפים: מויש וייסמן, ישראל גנזל והודי ורטהיימר, חברי-ילדות, הקימו מפעל קטנטן בגבעת שאול שבירושלים, כשברשותם מכונה אחת למילוי אבקות. הם החליטו לקרוא לחברה בשמה 'מיה' - ראשי תיבות של שמותיהם. החברה החלה את דרכה בייצור ומכירת אבקות אפייה ותבלינים, כאשר היא נושאת את דגל הכשרות המחמירה של הבד"צ העדה החרדית, שבימים ההם לא היה נפוץ במיוחד. במהלך השנים צברה מיה מוניטין חשוב בציבור החרדי. עם השנים נוספו שני חברי ילדות שמוליק ריבלין ועמי ורטהיימרשהפכו אף הם לשותפים. החברה התרחבה ומגוון מוצריה גדל. כתוצאה מכך נוספו מכונות חדשות ועובדים נוספים בעלי הכשרה. יכולות הייצור והשיווק גדלו והורגש הצורך במקום נוסף. בשנת 1998 עברה החברה לאזור התעשייה במישור אדומים, שם שוכנים כיום מפעלי היצור, מחסני ההפצה והנהלת החברה. בשנת 2010 שינתה החברה את שמה הרשמי ל 'מיה תעשיות מזון בע"מ' ובכך משקף שמה את המגוון הרחב של מוצריה.

שיהיה בתאבון וחג שמח
רותם! 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה