יום שלישי, 30 בינואר 2018

עוף בתנור לט"ו בשבט

היי כולם,
ט"ו בשבט זהו חג אהוב, פירות יבשים מכל טוב ונטיעות עצים שחשובים לנו :)
והפעם החלטתי להתפנק בחג בדרך מקורית ומעניינת של עוף בתנור עם פירות יבשים ויצא כל כך מושלם וטעים!!!
ממליצה להכין ואתם תודו לי אחרי זה, מבטיחה. מנה מתוקה וטעימה והכי הכי חשוב קלה כל כך להכנה ונראית שהיא
כל כך מושקעת! לדעתי אין כמו מתכון שקל להכנה אבל התוצאה נראית ובטעם שווה מיליון דולר :)




מצרכים:

**שימו לב שהכמויות כאן לפי  התמונה של המוצרים, אבל כמובן שעושים כמות גדולה אז הכל צריך להשתנות לפי הטעם ולפי הצורך של הירקות ששמתם והבשר.

2 חלקי עוף
1 גזר
1 בטטה
1 תפוח אדמה
1 בצל לבן
2 שום
5 כפות שמן קנולה
2 כפות סילאן של המותג מיה
חופן שקדים מולבנים של המותג מיה
7 משמשים יבשים של המותג מיה
15 צימוקים יבשים של המותג מיה
תבלינים (בערך 3/4 כפית מכל דבר): מלח, פפריקה אדומה מתוקה, פלפל שחור, אבקת מרק, כורכום.



 אופן ההכנה: 

לוקחים את הבטטה, בצל, גזר, שום ותפוח האדמה ופורסים לעיגולים


לאחר מכן בקערה לוקחים את השמן והתבלינים ושמים את הירקות בפנים ומשאירים אותם 5 דקות לספוג את הטעמים.


מוציאים את הירקות לתבנית אפייה ומבצעים עם העוף את אותה פעולה.


מניחים ומסדרים יפה בתוך תבנית אפייה ושהעוף יהיה למעלה



מכניסים לתנור מחומם מראש 200 מעלות, בחצי שעה הראשונה כיסיתי עם נייר כסף ולאחר מכן כבר הוצאתי את הנייר וברגע שהעוף השחים והבשר בצבע לבן, אפשר להוציא ולאכול

 בתאבון!






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה